När regnet stod som spö i backen i lördags så komponerade jag ihop den här lilla rätten. Ytterfilén smält i munnen.
4 portioner
Ingredienser:
- 600 g ytterfilé
- salt
- peppar
- mjölkfri margarin
- 1 förp champinjoner
- 1 pkt bacon
- 1 purjolök
- 1 fp Creamy Cooking Chili
- 1 dl Gott i Maten
- 1 paprika
- ½ fp körsbärstomater
- 8 stora potatisar
Arbetsbeskrivning:
Skär ytterfilén i ca ½ cm skivor. Salta och peppra. Bryn i mjölkfritt margarin och lägg över i gratängform.
Dela svampen i fyra bitar och bryn i mjölkfritt margarin. Lägg över köttet. Strimla purjolöken och baconet. Bryn i mjölkfritt margarin. När det är stekt häll över en förpackning Creamy Cooking Chili och 1 dl Gott i Maten. Rör ihop och häll över köttet och svampen.
Ansa paprikan och skär i tunna strimlar. Dela tomaterna på hälften. Lägg i gratängformen.
Sätt in i 175 grader i ca 15 minuter.
Skala potatisen och koka den mjuk. Mosa ihop potatisen med en potatisstöt. Salta och peppra. Lägg över köttet och sätt in ytterligare ett par minuter tills moset fått fin färg.