En sås som är så god att man slickar tallriken. Var bara försiktig när du saltar köttet, hellre för lite än för mycket. Gott i Maten med purjolök är rätt salt i sig
6 portioner
- 800 g ytterfilé
- mjölkfritt margarin
- 200 g färska champinjoner
- 1 purjolök
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 2 förpackningar Gott i maten purjolök och gul lök
- 2 dl Gott i maten
- 2 msk dijonsenap
Arbetsbeskrivning:
Skär ytterfilén i tunna skivor. Bryn mjölkfritt margarin i en stekpanna och bryn köttet så det får fin färg på båda sidorna. Salta (försiktigt) och peppra. Lägg köttet i en ugnsform.
Skölj och strimla purjolök och paprika. Rensa champinjonerna och skär i tunna skivor. Bryn i mjölkfritt margarin.
Blanda Gott i Maten purjolök med Gott i maten och häll över svamp- och purjoblandningen. Rör ned dijonsenap och låt puttra en stund. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen ca 15 minuter på 200 grader.
Serveras med råstekt potatis och morötter.