Underbart ljuvlig äppelpaj som smälter i munnen. Serveras med Luftig Visp som smaksätts med ca 1 tsk kanel.
Ingredienser:
- 150 g kallt mjölkfritt margarin
- 4 dl vetemjöl
- ½ dl florsocker
- 1 ägg
- ½ msk kallt vatten
- 5 äpplen
- 1½ dl råsocker
- 1½ dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 75 g mjölkfritt margarin
- råsocker
Arbetsbeskrivning:
Nyp ihop vetemjöl, florsocker och mjölkfritt margarin. Blanda ned ägg och vatten och arbeta ihop till en deg som ställs kallt i kylskåp 30 minuter.
Använd 2/3 av degen till pajbotten. Kavla ut och lägg i en form med avtagbar botten.
Skala äpplena och skiva dem. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned äpplena. Smält mjölkfritt margarin och rör ned äppelblandningen. Låt koka ca 6 minuter (rör om ett par gånger).
Lägg i äppelblandningen i pajskalet och kavla ut resterande pajdeg. Lägg som ett lock över och nyp ihop kanterna. Strö över råsocker. Gör ett par hål i toppen och grädda i ca 35 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen.
Trackbacks/Pingbacks