4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl kokt, finskuren blomkål

sufflésmet:

  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 dl spad av blomkålsspadet + vatten
  • 3 ägg
  • 1 buljongtärning
  • salt
  • peppar

till formen:

  • 1 msk smält mjölkfritt margain
  • skorpmjöl

Arbetsbeskrivning
Börja med sufflésmeten. Smält mjölkfritt margarin och fräs mjölet. Späd med blomkålsspadet lite i sänder och låt massan koka under omrörning en stund. Rör ned buljongtärningen samt äggulorna, en i sänder och rör kraftigt en stund. Blanda i den kokta, finskurna blomkålen. Låt svalna lite. Smaka av med salt och peppar.

Vispa vitorna till hårt skum och blanda ned dem försiktigt i sufflésmeten. Vänd ned massan i en smord, bröad form och grädda sufflén i ca 45 minuter i 175 grader.

Denna sufflé passar utmärkt till prinskorv och köttbullar.