4 portioner
Ingredienser
- 3 dl kokt, finskuren blomkål
sufflésmet:
- 3 msk mjölkfritt margarin
- 1½ dl vetemjöl
- 4 dl spad av blomkålsspadet + vatten
- 3 ägg
- 1 buljongtärning
- salt
- peppar
till formen:
- 1 msk smält mjölkfritt margain
- skorpmjöl
Arbetsbeskrivning
Börja med sufflésmeten. Smält mjölkfritt margarin och fräs mjölet. Späd med blomkålsspadet lite i sänder och låt massan koka under omrörning en stund. Rör ned buljongtärningen samt äggulorna, en i sänder och rör kraftigt en stund. Blanda i den kokta, finskurna blomkålen. Låt svalna lite. Smaka av med salt och peppar.
Vispa vitorna till hårt skum och blanda ned dem försiktigt i sufflésmeten. Vänd ned massan i en smord, bröad form och grädda sufflén i ca 45 minuter i 175 grader.
Denna sufflé passar utmärkt till prinskorv och köttbullar.
Trackbacks/Pingbacks