I dag är det den 11 augusti och äntligen kan vi sätta check på grillat. Det tog sin tid men nu kan vi markera att vi kunde grilla en kväll sommaren 2017. Det blev tjocka revbensspjäll – som har legat och gosat till sig i Bosses marinadspecial – sedan igår kväll. Mums! Till det serverades det potatissallad och en härlig grönsallad. Slörp! Älskar grillat men det har inte blivit många tillfällen i år. Men å andra sidan har jag hunnit med mycket annat.
Vår fina Felix var med ute i trädgården och han stormtrivs att vara tillsammans med oss. Det är med blandade känslor som vi håller vår katt i koppel, inte minst med tanke på vår Smulan som var en hittekatt (som bestämde sig för att flytta hem till oss – och det gick inte att hålla henne inomhus). Den dag vi förlorade henne så sa vi bestämt att någon katt till blir det inte, men visst blev det en Felix. Vår Nicklas visste vad vi behövde och det är vi tacksamma för. Så det blir koppelpromenader varje dag men jag förstår dom som inte kan hålla sin katter i koppel. Jag är tudelad i denna mening.
I går kom Emma hem från en av sina många flygningar och hon hade önskat sig cookies. Jag älskar cookies. Sprödbakade, sega kakor fyllda med mjölkfri choklad. De är så goda. Och så enkla att göra. Jag smälter mjölkfritt margarin i en gryta och sedan rör jag ned resten av ingredienserna i samma gryta. Allt för att slippa disk. Det blir drygt 30 cookies av smeten men när jag kom ned i morse så var det inte fler än sex kvar, så de har en strykande åtgång.
Ingredienser:
- 125 g mjölkfritt margarin
- 5 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 5 dl vetemjöl
- 100 g mjölkfri choklad, skuren i småbitar
Så här gör du:
Smält mjölkfritt margarin i en gryta. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en smet. (Lägg i chokladen sist). Forma till valnötsstora bollar, lägg på plåt och grädda cirka 15 minuter i 175 grader.
Trackbacks/Pingbacks