Den här enkla kakan, Chocolate Chip Cake i stekpanna, är supersnabb att röra ihop och smakar lika gott som vanliga, amerikanska cookies. Du slipper dock rulla degen då hela härligheten åker ned i en stekpanna som sedan gräddas i ugnen. Jag plockade ut kakan när den fortfarande var lite kladdig i mitten och det blev perfekt. Testa gärna.

Ingredienser:

  • 240 g mjukt, mjölkfritt margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk jordnötssmör
  • 100 g mjölkfri choklad, finhackad

Så här gör du:
Smörj en stekpanna eller lägg i ett papper bakplåtspapper.
Vispa mjölkfritt margarin, strösocker och muscovadsocker poröst. Vispa ned ägg och vaniljsocker.
Blanda vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver. Blanda ned i smet.
Avsluta med att röra ned jordnötssmör och finhackad mjölkfri choklad.

Smeten är rätt stabil så platta ned den i stekpannan. Sätt in i 175 graders ugn i cirka 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

Fler recept på cookies

 

Cookies (mjölkfri)

Chocolate Cookies (mjölkfria)

Banana cookies (mjölk- och glutenfri)

Muscovadocookies (mjölkfri)

Potato Chip Cookies (mjölkfri)