Den här enkla kakan, Chocolate Chip Cake i stekpanna, är supersnabb att röra ihop och smakar lika gott som vanliga, amerikanska cookies. Du slipper dock rulla degen då hela härligheten åker ned i en stekpanna som sedan gräddas i ugnen. Jag plockade ut kakan när den fortfarande var lite kladdig i mitten och det blev perfekt. Testa gärna.
Ingredienser:
- 240 g mjukt, mjölkfritt margarin
- 1 dl strösocker
- 2 dl mörkt muscovadosocker
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 3/4 dl vetemjöl
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk jordnötssmör
- 100 g mjölkfri choklad, finhackad
Så här gör du:
Smörj en stekpanna eller lägg i ett papper bakplåtspapper.
Vispa mjölkfritt margarin, strösocker och muscovadsocker poröst. Vispa ned ägg och vaniljsocker.
Blanda vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver. Blanda ned i smet.
Avsluta med att röra ned jordnötssmör och finhackad mjölkfri choklad.
Smeten är rätt stabil så platta ned den i stekpannan. Sätt in i 175 graders ugn i cirka 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Fler recept på cookies