Till vår semesteravslutning bjöd jag på en riktigt chokladig tårta med kokos. Det är absolut ingen kaka för den som räknar kalorier men å andra sidan får du ut mellan 12-16 bitar då kakan är mäktig. Kakan ska göras en dag innan den serveras då den behöver ett dygn för att få smakerna att gifta sig med varandra, men den går fort att svänga ihop. Tårtan serveras gärna med färska bär (hallon/blåbär) och lite lättvispad växtbaserad grädde.

12-16 bitar

Ingredienser:

  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 400 g mörk vegansk choklad
  • 4 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 6 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Chokladganache

  • 400 g mörk vegansk choklad
  • 2 dl växtbaserad vispgrädde
  • kokoschips

Så här gör du: 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält mjölkfritt margarin i en kastrull. Bryt ner chokladen i margarinet och smält samman. Rör ordentligt.
Tillsätt resten av ingredienserna (strösocker, salt, ägg och vetemjöl) och blanda ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en smord form, (använd mjölkfritt margarin och kokosflingor).

Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35-40 minuter. Låt den kallna i formen.

Chokladganache
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt växtbaserad vispgrädde och rör om till en slät chokladsmet.
Bred ut chokladsmeten över chokladbottnen.  Lägg på kokoschips. Låt kakan stelna i kylen över natten. Servera med växtbaserad vispgrädde och bär.