Hej vänner. Har ni haft en fin midsommarafton? Både Bosse och Emma jobbade på midsommarafton så Nicklas och jag bestämde oss för att trotsa allt prat som vi hört och läst om en regnig och blöt midsommarafton. Vi packade en frukostpicknick och gav oss halv åtta iväg mot Österlen. Vi plockade upp mina föräldrar på vägen och styrde sedan resan mot Glimmingehus, som är Nordens bäst bevarade medeltida borg. Det är i mitt tycke en perfekt plats för picknick och när vi kom fram så var det så varmt och soligt och vi kände att vi lämnat ett regnigt och grått Malmö bakom oss. Det var så mysigt och vi hann med en tur upp i borgen efter en jättegod frukost. Visst smakar mat godast när man äter den ute i naturen?

Jag hade packat ner ett par matiga smörgåsar i picknickkorgen, fyllda med kalkon och en tomat- och persiljeröra. I korgen låg också en förpackning Lupinghurt som är en yoghurt gjord på lupiner. Jo, du läste rätt. Lupiner! Den är såååå god och krämig. Jag hittade den på Willys och jag kan varmt rekommendera den om man liksom jag älskar mjölkfri yoghurt. Jag hade bara en förpackning med mig och hade jag haft två så hade båda gått åt. Tummen upp.

När vi sedan dök upp hemma igen så öppnade himlen sig och då var det rätt gött att krypa in inomhus. I och med att hälften av familjen varit på språng på annat håll så hann vi inte med något traditionellt midsommarfirande men å andra sidan så gav det mig tid att klippa ihop en liten film som vi gjort till våra utbytesstudenter. Guess what we are having for dinner next time you arrive?

Ingredienser till tomatröra

  • 6 skivor gott bröd
  • 3 tomater
  • 1 stor näve bladpersilja
  • 1 msk majonnäs
  • rivet skal från 1/2 citron
  • ½ röd lök, finhackad
  • salt
  • peppar
  • 12 skivor rökt kalkon
  • mjölkfritt margarin
  • sallad

Arbetsbeskrivning:
Finhacka tomaterna och blanda dem med finhackad bladpersilja, majonnäs, citron, lök salt och peppar. Ställ kallt under natten.

Bred mjölkfritt margarin på brödet. Lägg på sallad, kalkon och tomatröran.

 

Spara

Spara