Sommar och grillat, det går verkligen hand i hand. Vi grillar mycket och ofta. När vi ägde en sommarstuga i Blekinge så avslutade vi ofta de ljumma sommarkvällarna med att grilla helt magiska hamburgare på en grill som var en tvärhand hög. Så goda hamburgare som vi grillade där har vi haft svårt att grilla hemma.

Och jag vet inte om det berodde på dem magiska miljön, luften eller fåren som bräkte i hagen och korna som råmade en bit bort, men det var helt fantastiska kvällar. Så, vi grillar inte hamburgare så ofta här hemma. Tills igår. Jag brukar göra egna hamburgare från scratch, men eftersom jag varit rätt låg sista veckorna på grund av min ryggskada, så köpte jag med mig ett paket av Scans hamburgare med högrev och favoritbrödet Frisco.

Jag är alltid lite misstänksam mot halvfabrikat, men de här burgarna var riktigt, riktigt goda. De fick tummen upp av oss tre som åt.

Jag började tidig kväll med att förbereda pak choi som sakta fick karamellisera i soja. Vi var tre som åt burgare, och jag hade endast två pak choi hemma. Jag rekommenderar dock minst det dubbla eftersom mängden minskar rejält i stekpannan.

Jag satte sedan in det pak choi i kylen, där det fick vänta tills jag grillade högrevsburgarna, ett par minuter på var sida. Jag kryddade endast med peppar eftersom sojan är rätt salt. Pak choi fick också en sväng på grillen och jag använde mitt pizzajärn. Som du ser av bilden så blir det rätt lite mängd pak choi av två stycken.

Brödet grillades (glutenfritt till äkta hälften) och därefter monterade jag burgarna med avocado, pak choi och sriracha mayo. I hastigheten glömde jag spenaten – för jag var så jäkla hungrig. Jösses så gott det var. Burgarna smälte i munnen och stekt pak choi med soja toppad med avocado var så gott.

 

3 burgare

Ingredienser:

  • 4 pak choi
  • 1 msk olja
  • 4 msk soja
  • chiliflakes
  • sesamfrön
  • 1-2 avocado
  • 2 st högrevsburgare
  • friscobröd
  • Sriracha Chili Majonnäs
  • spenatblad

Så här gör du:
Strimla pak choin. Fräs pak choin i en varm stekpanna med olja. Tillsätt sesamfrön, chili, lime och soja. Låt sojan koka in i kålen.

Grilla burgare och bröd. Montera med spenatblad, burgare, skivad avocado och pak choi. Smaksätt med sriracha chili majonnäs.

Ät och njut.