Jag vet att jag har snöat in mig på pumpa – men det är så gott att ha i både mat och bakning. Om du inte tidigare har besökt bloggen och undrar hur du gör pumpapuré så finns ett inlägg här.

Jag har lovat mig själv att inte köpa hem fler hushållsprylar för köksskåpen håller på att svämma över så det blev till att tänka utanför boxen när jag skulle göra donuts. Jag klickade ut 12 stycken ”klickar” på bakplåtspapper och gjorde sedan hål med pekfingret. Det blir lite kladdigt men det är ju halva nöjet med att baka. Donutsen blir inte heller perfekt runda men det ska synas att det är hembakat.

Grundreceptet bestod av betydligt mycket mer fett än jag har i mina. Det räcker gott och väl med 2 msk smält mjölkfritt margarin som man penslar på donutsen (om man som jag väljer att bara ha kanelsockerblandningen på ena sidan).

12 st

donauts01

donauts02

Ingredienser:

 • ½ tsk vinäger
 • 6 msk creamy cooking
 • 2 dl pumpapuré
 • 3 tsk rivet äpple
 • 1 dl brun farin
 • 2 msk smält mjölkfritt margarin
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk kanel
 • ½ tsk ingefära
 • 1/4 tsk muskotnöt
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 msk smält mjölkfritt margarin
 • 2 msk strösocker
 • 1 tsk kanel

Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser utom bakpulver och vetemjöl. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och rör till en smidig deg.

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Äger du inte en donutsform så klickar du ut degen och gör ett hål med tummen – eller någon kökspryl – bara det blir ett hål. Sätt in donutsen i 200 grader i ca 12 minuter. Ta ut och låt kallna.

Smält smöret och pensla på donutsen. Blanda socker och kanel i en plastpåse och lägg ned donutsen en och en och skaka om så att kanelsockerblandningen fördelas. Lägg på ett fat och servera.