Det är lite lagom trist väder i Skåne idag, snön började falla i eftermiddags och det var rätt gott att krypa ned, invirad i en varm filt och med en bra bok. Innan jag körde till träningen i morse fick jag skrapa vindrutorna på bilen och det var ett par veckor sedan jag behövde göra det sist. Jag hade nästan hoppats att vintern skulle vara över för denna gång, då snödropparna har börjat sticka upp i rabatterna men de bäddades visst snabbt ned i lite snö.

Jag har fått frågan vilket proteinpulver jag använder och jag använder Better You som är ett veganskt ärt- och havreprotein utan tillsatt socker eller artificiella sötningsmedel. Jag börjar var morgon med 2 dl mandelmjölk blandad med 2 mått proteinpulver. De dagar jag tränar dricker jag 3 dl mandelmjölk + 3 mått proteinpulver, ca 30 min innan träning. Det fungerar perfekt för mig.

Vi har inga större planer för helgen, det hade varit gött att ge sig ut och käka lite men jag måste fortsätta fokusera på min hälsoboost. Från och med söndag så har jag bara 2 veckor kvar – två tredjedelar är då avklarade.

Så, jag fokuserar på hemlagat så länge. Till lunch idag slängde jag ihop en köttfärspanna med ägg och tillsatte lite tabasco för hetta. Trevlig helg på er.

4 portioner

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 250 g champinjoner
  • 1 röd lök
  • rapsolja
  • 10 coctailtomater
  • kalvfond
  • pepparmix
  • tabasco

Så här gör du:
Ansa svamp och skär i tunna skivor. Strimla löken. Bryn lök och svamp i rapsolja.
Tillsätt köttfärsen och låt den steka tills den har fått fin färg och är genomstekt. Stick ned ett par coctailtomater i röran. Smaka av med kalvfond,, pepparmix och någon droppe tabasco.
Gör fyra gropar i köttfärsen och knäck ned ett ägg i varje grop. Lägg på ett lock och låt koka tills ägget är klart.

Servera med grönsallad.