En perfekt sommarlunch en varm dag. Min pappa har fyllt år och jag passade på att göra en riktigt god lax- och ansjovistårta till buffébordet. Jag var lite tveksam först om jag kunde använda ifraiche eftersom jag var rädd att havresmaken skulle ta över, men det var ingen av gästerna som reagerade utan de trodde det var riktig creme fraiche 😉
Och ni glömmer väl inte att det fortfarande finns chans att vara med i utlottningen av en bentobox?
Cirka 12 bitar på buffébord
Ingredienser:
- 200 g kavring
- 75 g mjölkfritt margarin
- 200 g kallrökt lax
- 100 g ansjovis
- 3 gelatinblad
- 5 dl oatly ifraiche
- 1 dl hackad dill
- 1 dl hackad gräslök
- 2 msk majonnäs
- 1 äpple, skivat och skuren i småbitar
- finrivet skal från 1 citron
Garnering:
- dill och gräslök
Arbetsbeskrivning:
Mixa kavringen i en matberedare. Blanda med smält mjölkfritt margarin och tryck ut i botten av en rund form med löstagbar botten.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 3 minuter. Smält geltainbladet med ½ dl ifraiche på svag värme. Rör om så att gelatinet verkligen smält.
Skär lax och ansjovis i små bitar. Blanda alla ingredienser och rör om väl.
Häll blandningen i formen och ställ i kylskåp att stelna, gärna över natten.
Garnera med dill och hackad gräslök.
Jordgubbstårta till efterrätt.
Och svalkande cider.
Trackbacks/Pingbacks