Jag hittade laxfärs till skapligt pris i affären så jag köpte hem två förpackningar till veckans lunchlådor. Har gått in för lite hårdare träning den här veckan så det gäller att jag får i mig all protein jag behöver. Jag märker, om jag inte äter ordentligt, att kroppen inte svarar och att träningen blir jobbig, så jag laddar på med proteinrik mat de dagar jag har vibroträning. Just lax tycker jag är perfekt att ha i lunchlådan men då jag förätit mig på varmrökt lax så passade jag på att göra laxbiffar. Jag använder personligen ingen sås  men det går snabbt att slänga ihop ex en majonnäs blandat med dill.

4 portioner

Ägglåda:

Ingredienser:

 • 1 1/2 msk vetemjöl
 • 3 dl sojamjölk
 • 8 ägg
 • salt
 • peppar
 • rapsolja till form

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°C.

Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät redning i en kastrull. Vispa ner hälften av mjölken i redningen och låt koka upp under omrörning. Ta av från plattan och vispa ner resten av mjölken. Vispa sönder äggen i en skål och rör ner i kastrullen.Tillsätt salt och peppar. Häll smeten i en smord, ugnssäker form (ca 20×30 cm, för 4 port). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Laxbiffar

Ingredienser:

 • 400 g laxfärs
 • 3 salladslökar
 • ½ paprika
 • 1 ägg
 • salt
 • peppar
 • fiskkrydda

Så här gör du:
Strimla salladslök och paprika. Blanda med laxfärs, ägg och kryddor. Dela smeten i 4 och stek laxbiffarna ett par minuter på var sida.

Servera med sallad och ev en klick majonnäs.