Vi närmar oss september och det innebär födelsedagar gånger 3. Sonen Nicklas, dottern Emma och så jag, vi fyller år inom loppet av en och samma vecka. Min man är mycket bra på att hitta presenter (till mig – barnen sköter jag) men i år så tog jag saken i egna händer – because I am worth it. Så det blev en Michael Kors väska och en plånboksväska. Helt i min smak.

Väskan (ordinarie pris 4200:-) säljs nu för 1090:-. Plånboken fock jag för 810:-, och du hittar den här  även i andra färger. Jag och PostNord var inte helt kompatibla denna gång då mitt paket försvann så jag tillbringade tio dagar i limbo – men efter att mitt leveransställe gjort inventering så hittade de mitt försvunna paket.

I fredags kväll bjöd jag på en härlig pizza bianca, dvs en vit pizza utan tomatsås. Jag var lite tveksam om äkta hälften skulle gilla denna pizzabotten då den inte var traditionell (av vetemjöl) men han gav tummen upp och vill gärna äta mer av den framöver.

1 pizza

Ingredienser:

 • 1,75 dl mandelmjöl
 • 0,5 tsk salt
 • 3 dl vegansk ost, riven
 • 2 msk phildalephia vegan
 • 0,5 msk vinäger
 • 1 ägg

Topping

 • 1 rödlök
 • 200 g champinjoner
 • olja till stekning
 • philadelphia vegan att bre på pizzan
 • 6 skivor parmaskinka
 • ½ röd paprika
 • ev några msk vegansk ost, riven
 • basilika

Så här gör du:
Strimla lök och svamp. Stek ett par minuter, salta och peppra.
Blanda mandelmjöl och salt.
Smält ost och färskost (philadelphia vegan) i en kastrull, rör under tiden. Dra av från spisen och rör hastigt i äppelcidervinäger, mandelmjöl och ägg. Rör kraftigt och blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Platta ut degen till en rundel cirka 24 centimeter i diameter på ett bakplåtspapper. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10-12 minuter tills den har fått fin gyllene färg. Håll lite kolla de sista minuterna.
Bred färskost (philadelphia vegan) över pizzan. Lägg på svamp, lök, skinka och strimlad paprika. Toppa ev med några msk vegansk ost (riven). Sätt in pizzan ytterligare ett par minuter i ugnen.

Originalreceptet kommer från Expressen.

Testa gärna också:

 

Pizza med jordgubbar dränkta i balsamvinäger (mjölkfri)