Ingen Halloween utan pumpapaj. Nu i ett omarbetat recept.

pumpapaj

Ingredienser:

  • 150 g kallt mjölkfritt margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 1 ägg
  • ½ msk kallt vatten

Fyllning:

  • 1 matpumpa
  • 2 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • ½ tsk malen kyddnejlika
  • 2 dl vetemjöl

 

Arbetsbeskrivning:
Nyp ihop vetemjöl, florsocker och mjölkfritt margarin. Blanda ned ägg och vatten och arbeta ihop till en deg som ställs kallt i kylskåp 30 minuter.

Använd 2/3 av degen till pajbotten. Kavla ut och lägg i en form med avtagbar botten.

Dela pumpan i mindre bitar och koka i vatten i ca 5 minuter tills det är så pass mjukt att du med en gaffel kan mosa det till ett mos.

Vispa socker och ägg poröst. Blanda ned den mosade pumpan, kryddorna och vetemjöl.

Häll smeten i pajformen och lägg på ett lock och nyp ihop kanterna. Gör ett par hål i toppen och grädda i ca 35 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen.

Serveras med vaniljkräm.