Den här goda spenatfrittatan med kryddig korv kräver ett eget inlägg trots att jag presenterade den redan för ett par veckor sedan, på vår spontana lördagsbrunch. Den är så god, är mättande och går fort att slänga ihop. Den går naturligtvis att göra helt vegetarisk och är du känslig för stark korv, så använd gärna någon mildare variant.

Vi är inne på slutet av veckan och ikväll firar vi med ett glas bubbel eftersom jag fått jobb. Börjar på onsdag nästa vecka och jag ser så fram emot det. Bye bye arbetsförmedlingen – och a-kassan med sina minst 10 veckors långa handläggningstid. Jag har fortfarande inte fått någon ersättning därifrån så den dyker väl upp lagom till sommaren.

Ha en skön fredag på er. Idag lyser solen från en klarblå himmel så jag ska snart passa på att ta en promenad.

4 portioner

Ingredienser:

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.
Tärna korven. Bryn i rapsolja tills det fått fin färg. Tillsätt spenaten mot slutet och rör om tills spenaten sjunkit ihop helt.
Salta och peppra. Lägg i en stor smord ugnsform.

Vispa ihop ägg, och växtbaserad grädde samt ost. Häll i formen och sätt in i mitten av ugnen 25–30 minuter.