Efter träningsrunda i Lomma, slängde vi ihop en spontan lördagsbrunch då vi bjudit in dotter med sambo och eftersom jag mest äter protein så blev det mycket ägg – men så gott. Spenatfrittatan smälte i munnen och den kommer jag definitivt att göra flera gånger. Förutom ”riktig mat” bjöd jag även på min goda smoothie, med grönkål, avacado och spenat.

Jag hade en påse minidoughnuts i frysen så de plockades ut och jag bredde på vegansk nutella och kokos.

Spenatfrittata

4 portioner

Ingredienser:

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.
Tärna korven. Bryn i rapsolja tills det fått fin färg. Tillsätt spenaten mot slutet och rör om tills spenaten sjunkit ihop helt.
Salta och peppra. Lägg i en stor smord ugnsform. Vispa ihop ägg, och växtbaserad grädde samt ost. Häll i formen och sätt in i mitten av ugnen 25–30 minuter.

Pancakes

4 portioner

Ingredienser:

  • 4 st ägg
  • 5.5 dl kakmjöl med bakpulver
  • 4 tsk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl sojamjölk

Så här gör du:
Separera äggen, lägg vitorna i en skål och gulorna i en annan. Blanda ned alla ingredienser i skålen med äggulor och blanda väl.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned det försiktigt i den övriga smeten.
Lägg mjölkfritt margarin i en stekpanna och stek små pannkakor. Servera med ex blåbär och lönnsirap.

Tamagoyaki, japansk omelett

4 portioner

Ingredienser:

  • 4 st ägg
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk mirin
  • 1/4 msk salt
  • 1/2 msk japansk soja
  • strimlad salladslök

Så här gör du:
Värm en lätt inoljad panna på medelvärme, gärna ett tamagoyaki-järn (<– reklam, länk går till min egen webbutik). Häll i ett tunt lager äggsmet i pannan och tillsätt lite strimlad salladslök. När den börjar stelna, rulla ihop. Olja in pannan igen och häll i mer smet och salladslök. Lyft upp tidigare äggrulle så att ny smet kommer in under. När den nya smeten börjat stelna rulla som tidigare. Upprepa proceduren tills all smet är slut.