Börja måndagen grönt med supernajs smoothie som ger lång mättnadskänsla samtidigt som du får i dig en massa nyttigheter. Jag har kämpat med värk i vänster axelparti sedan förra veckan och det kan vara fibromyalgin som spökar men det kan också vara en lättare inflammation då jag inte känt mig helt på topp.

Så idag plockar jag in en smoothie till min frukostmeny, en smoothie späckad med grönsaker som är bra för sina antiinflammatoriska egenskaper. Och bara den gröna färgen gör mig superglad.

Grönkål, spenat och avocado är inte bara trendiga superfoods, de är också superhjältar när det gäller att bekämpa inflammation.
Först och främst har vi grönkål och spenat. Dessa gröna godsaker är fullpackade med antioxidanter, vitaminer och mineraler som är kända för sina antiinflammatoriska egenskaper. De är som en buffé av nyttigheter för dina muskler och din kropp! Och vad sägs om avocado? Det här lilla gröna kraftpaketet är rikt på enkelomättade fetter och vitaminer som E och C. Det är som den perfekta sidokicken för att ge din kropp en extra skjuts när den behöver det som mest. Och jag behöver det nu.

Ha en fortsatt skön måndag, jag ska sätta mig och söka jobb.

Ingredienser:

  • 1 dl färsk bladspenat
  • 2 stjälkar grönkål
  • 1 avokado
  • 1 äpple
  • 2 – 3 cm skalad ingefära
  • ca 2 dl mandelmjölk
  • 2 msk färskpresad citronjuice

Så här gör du:
Mixa alla ingredienser i en blender.
Häll upp i ett stort glas och toppa gärna med blåbär