Då har jag avslutat min 6 veckor hälsoboost. 3 dagar intensiv vibroträning/vecka samt en kost bestående av proteiner har lett till -6 kg, varav 4,3 kg fett. Dessutom har jag minskat 17 cm midja, 5,5 cm stuss, 6 cm lår, 1 cm överarm, totalt 29,5 cm (förra gången minskade jag 18 cm i midja, 4 cm stuss och 4 cm lår. ). Jag var tvungen att bryta den tråkiga spiral jag hamnat i med alldeles för mycket godis och mackor och fokuset hamnade istället på att äta rätt mat i rätt tid och att dra ned mitt sockersug (tröstätande). Nu är jag på banan igen med rätt fokus!

Kvarg har varit min räddning, både till frukost och när jag behövt få i mig snabb protein. Det finns rätt många växtbaserade kvarg men tyvärr så faller de bort då de innehåller alldeles för mycket socker. Alpros kvarg innehåller bara 2,5 g socker/100 g och kan ätas som den är eller så smaksätts den med lite bär (blåbär/hallon). Alpros kvarg i vanilj och jordgubb faller bort då de innehåller betydligt mer socker, upp till 8,2 g. Oatlys produkter har inte heller varit något alternativ  då de innehåller både havre (kolhydrat) och mycket sockerarter.

Jämför jag med min förra hälsoboost så har det varit betydligt kämpigare denna gång. Jag har, sedan drygt 3 veckor tillbaka, en inflammation i vänster skuldra vilket inneburit att jag avstått från vissa statiska övningar, typ att lyfta vikter och att göra planka. Jag har varit riktigt besvärad av smärtan som strålat ned i ryggen och med facit i hand så borde jag kanske ha klivit av hälsoboosten, men man är ju envis. Det är lätt att vara efterklok. Jag har fått behandling 2 gånger och en tredje är inplanerad i morgon, så får jag se vad det innebär.

På plussidan innebär det att jag mår så mycket bättre. Jag har fått in bra matrutiner och ser återigen fram emot att träna 3 gånger i veckan. Det var det jag mest ville uppnå, att det ska vara kul att träna och att jag ska fokusera mer på mitt mående och inte lägga energi på saker och ting som jag inte kan påverka (typ, bli ledsen när man upplever åldersdiskriminering vid jobbsök). Jag kommer i hög grad att fortsätta att äta mat som har en sockerhalt lägre än 3,5% per 100 gram (kolla gärna innehållsförteckning på olika produkter så ser du vad jag menar – det är skrämmande mycket socker i en massa produkter) men det får inte bli en hetsjakt, utan vissa dagar kommer jag att äta vanlig mat. Sömnen är fortfarande dålig men det tror jag har att göra med min arbetslösa situation så jag får fortsätta jobba med det. Det kommer att bli bra.

Jag älskar min gröna smoothie och jag, som i princip haft lågt järnvärde i hela mitt liv, ligger nu på normal nivå. Jippi, så den gröna smoothien kommer jag definitivt att fortsätta med. Äntligen fick jag tummen upp på den senaste läkarkontrollen. Jag avskyr järntabletter som fullständigt fuckar upp min mage så jag brukar stå ut 2-3 dagar innan de slängs. Så även denna gång, men smoothien såg till att jag fick upp värdena. Till min kost har jag också lagt till grön boost och efter dagens kroppsscanning så köpte jag även moringa-pulver som ska vara bra. Jag smaksatte smoothien med 2 tsk moringapulver och det står att smaken påminner om spenat, men det stämmer inte. Det smakar gräs. Jag får dock tänka på att ”gräset” innehåller 46 antioxidanter, 21 aminosyror samt klorofyll, zeatin, vitamin A, C, D, B och mineralerna järn, zink och kalcium, så det är bara att se glad ut.

I går var jag och shoppade med dottern och med hem följde lite nya träningskläder och en god parfym. Det blir min belöning till mig själv efter dessa 6 veckor. Ha en fortsatt skön söndag, det ska jag ha. Imorgon är det ny vecka och vid 8 står jag på vibroplattan igen.