Detta inlägg innehåller reklam och är i samarbete med min egen webbutik Ishokuju.

Jag har sedan min hälsoboost startade undvikit kolhydrater men har i veckan haft sådana cravings efter spagetti så ikväll blir det spagetti med köttfärssås. I eftermiddags skickade jag SMS till äkta hälften så innan han kom hem så handlade hem alla ingredienser (han är hemma drygt en timme före mig). Lök, vitlök  och bacon steks tillsammans och sedan läggs köttfärs i stekpannan. Där får färsen färg och sedan blandas den med krossade tomater (använd gärna krossade tomater från Mutti) och rivna morötter. Smaksätt gärna med köttbuljong (touch of taste) för smak och pepparmix. Nu ska såsen kokas ihop i ca 1,5 timme.

Denna köttfärssås älskades av alla våra utbytesstudenter och fanns på vår meny minst en gång i veckan under de åren vi hade utbytesstudenter boende hemma hos oss.

Under tiden jag väntat på maten har jag förberett ett par påskägg som ska ges bort i påsk. Det superfina påskägget är köpt på Hemtex och jag har fyllt med godis. Påskägget ligger i en korg som jag fyllt med en massa roliga produkter för den som är intresserad av japansk matlagning.

De produkter jag lagt i korgen är Rice ball shaker | Gyoza-form | Onigiri-form | Japansk mätkopp för ris | Korg |

Rice Ball Shaker

Gyoza-form

Onigiri-form

Japansk mätkopp

Korg

Beställer du alla fem produkter – korg, japansk mätkopp, onigiri form, gyoza form och rice ball shaker så skickar du mig ett email, så FÅR du en japansk timer (gäller endast så länge lagret räcker och endast om alla fem produkter beställs). Jag kan inte garantera leverans före påsk. Själva påskägget med godis får du köpa separat.

6 portioner

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlökar
  • 2 paket bacon
  • rapsolja
  • 1 kg blandfärs
  • 2 förpackningar Mutti krossade tomater
  • 2 grovt rivna morötter
  • Touch of taste kättbuljong
  • vatten
  • pepparmix

Så här gör du:
Strimla lök, vitlök och bacon. Stek i olja så det får fin färg. Lägg i färs och stek så det får färg. Smaka av med köttbuljong och pepparmix. Rör ned tomatkross och finrivna morötter. Sänk värmen och häll ev på vatten. Låt det puttra i ca 1,5 timme.

Serveras med kokt pasta.