Jag är inne på dag 3 av min 42 dagars (6 veckor) hälsoboost och kan redan nu konstatera att jag mår så bra när jag nu äntligen tagit tag i kost och fått in både mat som andra rutiner i vardagen. Anledningen till att jag gått på ytterligare en hälsoboost var att jag behövde få in rutiner i vardagen efter att ha blivit arbetslös. Jag tillbringade alltför många veckor med att tycka synd om mig själv, titta på Netflix och var allmänt håglös. Jag mådde inte bra, sov dåligt, käkade massor av godis och var allmänt trött och sur, så detta var en bra kickstart av 2024 – att få igång mig så jag börjar må bra igen. Det hjälper liksom inte att tycka synd om sig själv…

Jag börjar varje morgon med ett glas citronvatten och dricker därefter proteindryck. Måndag, onsdag och fredag är det vibroträning och efter träning är det dags för frukost. Sedan blir det jobbsök någon timme, förberedelse av lunch och så 10000 steg ute i naturen.

Tisdag och torsdag ägnar jag åt jobbsök och så försöker jag vara ute så mycket som möjligt. Det blir inget Netflixande före kl 17.

Liksom tidigare hälsoboost så går en stor del av dagen åt att få i sig rätt antal mängd protein, så jag äter i princip varannan timme. När jag arbetade hade jag med mig en stor matväska för att kunna hålla igång mitt ätande och det fungerade bra.

Så här ser en dag ut.

06.00 2 dl mandelmjölk 2 skopor proteinpulver >> 24 g protein
08.00 200 g sojakvarg med lite blåbär >> 26 g protein
10.00 1 ägg >> 7 g protein
12.00 100 g kött/fisk med 200 g grönsaker >> 20 g protein
14.00 2 dl mandelmjölk 2 skopor proteinpulver >> 24 g protein
17.00 100 g kött/fisk med 200 g grönsaker >> 20 g protein
19.00 200 g kvarg med lite blåbär >> 26 g protein

I morse vaknade vi av ett rejält snöväder. Vinter i Skåne är inte så kul eftersom vägarna snöar igen på bara några minuter, så knappt tio minuters bilkörning till Lomma tog nu nästan en halvtimme. Det gäller att vara lätt på gasen och sedan hoppas att man inte får möte då man ligger i mitten av vägen, eftersom snön driver igen vid kanterna. Jag hade fundering på att skippa morgonträningen på grund av vädret men beslöt mig ändå för att ge mig ut. Jag var ute i god tid så jag kunde köra rätt behagligt och det var i princip bara jag som var ute på byvägen mellan Hjärup och Lomma. Jag kände mig så nöjd när jag var hemma igen efter träning.

Till lunch blev det ugnsbakad spetskål och det var fantastiskt gott. Till spetskålen serverade jag sallad och 100 g varmrökt lax. Jag skippade sås, men det går naturligtvis att röra ihop 1-2 msk majonnäs med något gott och servera till fisken. Har du inte ätit spetskål så prova gärna. Det är riktigt gott 🙂

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g spetskål
  • ca 25 g mjölkfritt margarin
  • salt

Så här gör du:

Dela spetskålen i fyra bitar. Smörj en form med kallpressad rapsolja och lägg i bitarna. Salta ordentligt. Dela mjölkfritt margarin i tunna skivor och lägg dessa på kålen.

Sätt in formen i ca 200 graders ugn och baka av i cirka 25 minuter.

Nu ska jag ut och skotta snö. Har vi tur så snöar det inte mer idag 🙂