Det är fredag igen. Imorgon är det äkta hälftens födelsedag, och vi har planerat att fira med ett besök på en mysig vinbar i Lund – kanske blir det Kyrkogatan fem. Därefter ska vi möta upp dottern och hennes sambo för att avsluta kvällen på någon mysig restaurang. Det blir en perfekt lördag.

Men först väntar en tidig morgon med ett träningspass och sedan måste jag ta tag i röran på mitt lager. Jag väntar på ännu en leverans av japanskt porslin, så det måste ställas i ordning för att få plats på hyllorna. Idag fick jag hem ev leverans med kartonger men eftersom jag sedan en månad tillbaka arbetar på nytt jobb så var äkta hälften hemma och tog emot den. Det är liksom inte läge att be om läget.

Ikväll fick vi också äntligen provat den likör vi satte för slutet av förra sommaren.

Vanligtvis gör vi körsbärslikör men förra året förde vi en ojämn kamp gentemot fåglarna – och de vann, vilket innebar att vi inte hann plocka körsbär. Då gjorde jag en sats likör på röda vinbär och en sats på rabarber och ikväll så smakade vi på det. Det blev så där, så i år ska jag banne mig se till att fåglarna inte äter upp körsbären

Under vårt besök i Linköping tidigare bjöd Nicklas & Sofia på en fantastisk soppa. Med tanke på det blåsiga och regniga vädret här i Skåne är det här soppan perfekt. Jag älskar soppor, och vi brukade äta det väldigt ofta när barnen var små. Att koka ihop en soppa är enkelt, och det finns oändliga möjligheter att variera smakerna. En soppa är alltid ett välkommet tillskott till middagsbordet, särskilt en kall och regnig kväll som denna.

4 port

Ingredienser:

  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • rapsolja
  • 3 tärnade potatisar
  • 1 tärnad paprika
  • 1 dl växtbaserad grädde
  • 5 dl växtbaserad mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 förpackning svarta bönor
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar

Så här gör du:
Fräs köttfärs och lök med olja. Tillsätt potatis och paprika och låt allt fräsa en stund. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt bönor. Låt allt bli varmt. Smaka av med oregano, salt och peppar.