Gårdagens midsommarafton blev en repris från tidigare år, vi började midsommarafton med en fantastiskt god picknick på Glimmingehus. Jag hade bullat upp med goda mackor och som sötsak serverades en ljuvlig kladdkaka med blåbär samt hallonmazariner. Vädret var i tipptopp och det var skönt att sitta med familjen och bara prata. Klockan 11 var det guidad visning och eftersom det bara var vi som besökte Glimmingehus denna fina midsommarafton så fick vi personlig visning. Underbart.
En av mackorna jag bjöd på var en havrefralla med god kronärtsskockeröra och fänkålssalami.
Ingredienser:
- 6 havrefrallor (eller annat bröd du gillar)
- 12 skivor fänkålssalami
- 6 salladsblad
- mjölkfritt margarin
Råmarinerad palsternacka
- 1 stor palsternacka
- 2 msk saft från citron
- 2 tsk honung
- salt
Kronärtskocksröra
- 1 burk kronärtskockshjärtan
- ½ förpackning Philadelphia Plant Based
- 2 msk pressad citronjuice
- salt
- pepparmix
Så här gör du:
Skala palsternacka och skär supertunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel.
Blanda citronsaft och honung med lite salt och palsternacka. Marinera minst 15 minuter.
Dela kronärtskockorna tunt. Blanda med philadelphia plant based, citronjuice, salt och peppar.
Fyll mackorna med röra, fänkålssalami och palsternacka. Slå in i plastfolie och ta med på picknicken.
Trackbacks/Pingbacks